Twee Maten Twee Gewichten

Hoewel ik de brave man verre van ken, is het er wel een met ijzeren ballen aan zijn lijf.

Alle heilige vertegenwoordigers van rood, blauw, groen en purper met grijze bollekes in onze schijnheilige parlementaire democratie en hun nog Uber superieure onderdanen van het model Europa kijken de andere kant op, we laten de ene bevolkingsgroep verzuipen in de middellandse zee, elkaar de kop in kloppen in Syrië, Irak,…..we kijken de andere kant op als enkele weirdo’s met geel vlaggeskes aan de schoolpoort haat prediken.

Maar oh wee als je het aandurft hetzelfde te projecteren op een niet nader vernoemde geloofsgemeenschap. Dan staan de eerst vermelde heilige vertegenwoordigers op hun achterste poten om de aandurver eigenhandig te vierendelen en met alle zonde ter wereld te overladen.

Racisme is het idee dat rassen gerangschikt kunnen worden als superieur en inferieur ten opzichte van elkaar. Daaruit voortvloeiend kunnen voor het ene ras andere maatstaven worden aangelegd dan voor het andere.

Maar zonder een seconde zelfstandig proberen te redeneren neemt de goegemeente heiliger dan de paus en moeder Theresa samen de gestuurde berichtgeving van onze media-vrijheid over.

Dat is wat de boodschapper en medeoprichter van Extinction Rebellion volgens mijn mening wilde duiden.