Episode 22

Der Untergang

Iedereen is het er momenteel over eens dat we na de Corona-crisis een economische crisis gaan kennen, de vraag die velen zich stellen is welke rol gaan de syndicalisten hierin spelen?

Mijn voorspelling is dat ze zich in 500 bochten gaan wringen om toch maar mee aan de onderhandelingstafel te zitten, ze peinzen nu al hunnen dikke kop, hoe de schade voor de werkvloer te minimaliseren om daarna stilzwijgend terug te trekken in hun vakbondsapparaat-kastelen.

Om te illustreren dat het vakbondsapparaat niets liever wil dan midden in het bed te blijven liggen van de neo-liberalen beleidsmakers, vind je hieronder een link naar een opinie stuk van Vlaams ABVV voorzitster Carolien Copers op 15 april

Durf nu godverdomme de vraag toch eens om te draaien, waarom moeten wij werknemers de vetpotten aanvullen van het kapitaal, word het geen hoog tijd om te eisen dat onze potjes gevuld worden door het kapitaal.

Its payback time, we take over the madness.

Ik krijg het moeilijk verwoord maar heb geprobeerd het te verduidelijken met een filmpje over de mijnsluitingen in mijn achtertuin. Hier vochten de militante koolputters voor het voortbestaan van de mijnen, maar de vakbonden onderhandelden voor de reconversie.

Twee totaal verschillende denkpistes

Dit spiksplinternieuw Youtube filmpje heb ik gemaakt om het thema te verduidelijken