Een Keer Trek Je De Conclusie

SMS gesprek zaterdag 28 maart 2020 tussen Benny Stevens en Jelle Mols

Benny was tot voor kort hoofd afgevaardigde ABVV Nyrstar Balen Wezel 

maar blijft syndicalist in hart en nieren

De toestemming om het privé sms gesprek aan het examen toe te voegen is gevraagd

Jelle Mols:

Wat voor mij enorm knaagt Benny is dat ik tientallen keren meldingen gemaakt van onveilige situaties in de Hallen, dat de arbeiders zelf mij daar weggepest hebben ik ben daar als mens heel diep door het slijk gemoeten, heb dit ongeval ook volledig beschreven 2 jaar terug al.

Dan gebeurt dat ongeval bij toeval was in op fabriek en kom als eerste toe op de hallen met de brandweer en krijg de opdracht om de anodenbrug tot tegen het slachtoffer te rijden.

Die bewuste aarding detectie stond in alarm.

Geef maar mee dat ik het nog altijd abnormaal vind dat ik als Jelle Mols niet compleet over de rooie ging op dat moment maar heel kalm mijn opdracht heb uitgevoerd. Wie is dan de psychopaat? Jelle Mols? Arbeiders Nyrstar? Of leiding zinkhallen?

Benny Stevens:

Jelle , jij weet beter dan wie ook wat de belangen zijn van een multinational.

Ook hoe zij mensen selecteren in de hiërarchie, vroeger puntensysteem, nu via één trouwheid systeem. Een systeem gebaseerd op ja knikkers en niet langer op punten Mensen zoals vakbondsmilitanten moeten in de nieuwe economische wereldorde verdwijnen. Macht aan het kapitaal mensen zijn vee en worden geleid.

Ze mogen niet langer zelfstandig denken maar moeten uitvoeren en dit van arbeider tot en met directeur. Dus kameraad , wanneer er mensen zijn zoals gij destijds en dat zonder bescherming van een mandaat moeten deze opgeruimd worden vernietigd want zij zijn een smet op de vloer.

Het gaat hen al langer nimmer over arbeid in verhouding met welzijn, het gaat hen over the best of the World te worden en daarvoor gaan ze over lijken en ze kunnen dat omdat ze een selectie gemaakt hebben 12 jaar gelden de Jerommekes en the NVA'erkes, ....zijn de kamerwachters van vroeger ten tijde van de oorlog.

Dit maakt van u en van Frank en zo ook van heel de groep ABVV militanten een elite leger die het kapitaal liever uitgeroeid wilt zien. Wij zijn de krijgers van de vloer de elite die opbokst tegen de Titanic, het ligt niet aan u jij was destijds een obstakel wat hen hinderde om te doen en te laten wat zij willen, had V.H. geweten dat gij ging opkomen lag je vorig jaar buiten, zoals uw beeldmateriaal op FB , ABVV Balen de elite vecht door en dit tot de laatste man 👊

Jelle Mols:

Klopt allemaal B. Maar daaruit blijkt wel dat ons traditioneel syndicalistisch model van overleg “verkozen mandaat OR-CWBP” niet is opgewassen is tegen de neo-liberalen macht en als je heel snel schakelend, naar een ander model nl. het anarchosyndicalisme, een gedragen mandaat van een groep communiceren los van het traditionele overleg zoals we vorige week vrijdag met onze nota. Het heel snel begint te rammelen tot Marc A. toe en die wankelt normaliter zelden. Maar dit is natuurlijk enkel mogelijk in bepaalde situaties en de corona was dat, maar het moet wel tot nadenken zetten.

Bijkomend is de hiërarchie van de syndicale aparachik hetzelfde bedje ziek als dat van de kapitalisten, dus vrees ik dat we syndicaal nog zeer veel modder over ons heen zullen krijgen. Dit gezegd zijnde.

Kameraad een fijn weekend Jelle Mols

Benny Stevens

Deel uw mening goed weekend Jelle