Episode 7

Healthcare Heroes

Alain Meynen

We moesten voor’ een week scheiden want ik behoor tot de risicogroepen omdat mijn immuniteit en resistentie fel aangetast worden door mister K. (meerdere lijnen verbinden zich met elkaar…)

Een week later woonden we terug samen en respecteerden we in ons huis afstanden en droegen een mondmasker.

We werden geconfronteerd met een ernstige zwakke schakel in de opvang en behandeling, namelijk het onvoldoende aantal testen dat wordt uitgevoerd, waardoor we samen met velen niet weten waar we nu echt aan toe zijn of waren?

Jelle Mols

Onze staat is niet meer voorbereid om crisissen op grote schaal als deze te baas te kunnen, mondmaskers, testkits,.. zijn maar voorbeelden.

Mijn vrees bestaat erin moest er tekorten aan voedsel, benzine,…. hoe ze daar op gaan anticiperen. Dit alles is te wijten aan de vermarkting van hulpverlening, ook heeft de staat geen reserves meer aangelegd om op terug te vallen in noodsituatie.

Uit de industrie is "first in first out" and "just in time" overgewaaid zo hebben de bedrijven geen voorraad meer opgebouwd, om die reden als er bijvoorbeeld drie vijzen en een bout nodig zijn er een koerier de baan op gestuurd word, onze wegen zijn de magazijnen van voorheen geworden.

Dit youtube filmpje is mijn eigen creatie