Episode 11

Hetzelfde Kunnen Liegen

The ACV reet-kevers by there balls

Het Acv trok met een tegenovergestelde visie de vloer op, ze pleite voor 12 uur werken en het fabriek koste wat kost laten draaien was het orderwoord. Maar ik beraamde een vieze truck van de foor.

Maak een bocht via Brussel om je tegenstander op de vingers te laten tikken.

De hoofd afgevaardigde ACV is ook een PVDA militant, dus zoek ik een makkelijk te beïnvloeden PVDA parlementslid met syndicale achtergrond, zo kom je zeer snel bij G.C. uit. Het vervolg kan je lezen uit het Messenger gesprek.

G.C. is Gaby Colenbunders

IK Jelle Mols

19 MRT, 10:59

G.C. Respect eerst het werkvolk dan de winsten is het ondertussen stilgelegd bij jullie?

IK Nog niet maar de vraag blijft komen

G.C. Is er druk van de vakbonden? Zijn er gesprekken aan de gang om het stil te leggen of gaat de productie gewoon door?

19 MRT, 17:34

IK Info volgt. wij consulteren momenteel al onze militanten

G.C. super

20 MRT, 07:35

IK Zo als beloofd houden we u op de hoogte

G.C. Heel vriendelijk om me op de hoogte te houden. Bedankt voor de info

Komen jullie nog bijeen met de directie?

IK Deze voormiddag

G.C. Super laat iets weten bedankt voor de info, samen sterk goed bezig

20 MRT, 11:09

IK Collega’s, Vrienden, onze directie gaat niet mee in ons verhaal, zij geven argumenten aan dat dit niet haalbaar is, zij zullen info sessies organiseren om mensen te overtuigen verder te werken. Wij zijn zeer teleurgesteld. Meer info later op de dag. ABVV Nyrstar Balen Wezel

G.C. Dat klinkt niet ok. Juist door gekregen ZF Windpower en Profel gaan vanaf dit weekend stoppen onder druk van de vakbonden.

IK Dat zijn onze buren in Lommel

G.C. Ik weet. Daarom dat ik het u stuur als drukkingsmiddel tegen jullie directie en het volk mee te krijgen Gaan jullie nog iets doen, en wat doet het ACV in heel dit spel

IK Da moet je hen vragen de hoofd delege ACV zit in jullie PVDA winkel en geen onbekende

G.C. Oei, klinkt niet positief vriend

IK Inderdaad kameraad

G.C. Je bent boos he, ik snap het... geen goed nieuws brengen naar de mensen. in een tweestrijd tussen directie en het volk. Als goede vakbondsman moet je ook in harde tijden u hoofd omhoog houden hoe moeilijk dat dit ook is.

IK Toch geef ik het pvda maar mee eens te polsen bij hun contacten bij Nyrstar Balen.

Je kan onmogelijk syndicaal en politiek twee verschillende visies uitdragen. Btw ikzelf niet meer politiek actief

G.C. Daar ben ik het mee eens eerlijk ik weet niet wie het is die hoofddelegee van het ACV en dan banden bij ons?

IK Zoeken is de boodschap

G.C. hahaha bedankt voor de tip je bent echt boos he. Niet zo simpel, gaat het over mark Alexander?

IK Rap gevonden

G.C. halloooo rap... Bloed zweet en tranen voor de klassenstrijd hahaha We zijn aan het zien wat er daar bij het ACV aan de hand is. Niet gemakkelijk allemaal, uiteindelijk moeten we zien wat jullie als vakbonden het beste vinden voor de mensen. Wat een essentiële productie is en wat niet. Zonder mensen tegen de borst te stoten. Mijn probleem is dat ik nog steeds teveel delege ben om politieker te zijn. Dus mijn hart ligt bij jullie en wat jullie beslissing ook is. Jullie kennen jullie bedrijf beter dan ik.

20 MRT, 13:27

G.C. Oef, ik ben verder geraakt Hij is nog heel weinig zo goed als niets betrokken bij de partij. We hebben onze netwerk aan het werk gezet om te zien wat er effectief is gebeurd. Blijkbaar is hij de laatste weken heel weinig aanwezig geweest binnen het bedrijf omwille van een sterfgeval en ziekte van een familielid (hier kan ik niet verder op ingaan) Hij geeft toe dat hij angstig is voor de toekomst van het bedrijf en een heel technische uitleg waar ik je niet mee ga lastigvallen.

We hebben duidelijk gemaakt dat dit op dit moment nonsens is. Heel de wereld is getroffen. We moeten zien dat de veiligheid van de werknemers prioritair is. Uit het gesprek kan ik opmaken dat er weinig voeling is met hetgeen er op de vloer aan het leven is. Als ik het zo hoor weet ik niet als er onder elkaar gecommuniceerd is en dat is heel jammer. Als we via de PVDA iets kunnen doen om jullie te helpen dan wil ik het heel graag weten. keep on the good work

IK Thanks comrad

We blijven onze jongens op de vloer 24/24 informeren persoonlijk maar omdat alles zeer snel moet gaan digitaal.

Collega, Via deze link naar onze website www.abvvnyrstarbalen.be willen we jou en je collega’s informeren welke initiatieven A.B.V.V. Nyrstar Balen onderneemt om de Corona-Crisis voor onze arbeiders op de site werkbaar te maken.

Deze ochtend hebben we een voorstel van vrijwillige individuele economische werkloosheid voorgesteld aan onze directie, maar zij willen niet mee gaan in onze vraag wegens “niet haalbaar”. Om uw up-to-date op de hoogte te blijven, volg onze website Fractie A.B.V.V. Nyrstar Balen-Wezel

G.C. Veel zieken?

IK Inderdaad

G.C. Ik hoor van verschillende vakbondsmensen hetzelfde als bij jullie. Ze hebben het bedrijf stil gekregen door mensen die bang zijn de raad te geven om op ziekenkas te gaan. Hier moet je natuurlijk voorzichtig mee omgaan. Op een bepaald moment zegt de directie zelf we gaan het stilleggen

21 MRT, 18:52

G.C. Geweldig Wie heeft dit gemaakt

Ikke

G.C. Geweldig Wist niet dat ge zo goed in u pen zat en gij zijt niet politiek geëngageerd??? Raar, mijn netwerk wist mij te vertellen dat je in het verleden wat Agalev bloed had. En er de voorzitter was van de jongeren. 👅😜 Wat zei je gisteren wie zoekt die vind hahaha

IK Klopt en nationaal actie verantwoordelijke.

Maar ik ben verre van je groene jongen ik ben daar via het Ulburghs beland

G.C. Jef is mijn mentor geweest en god ik zie in u beperkte chat onder ons een beetje anarchosyndicalisme? Klopt dit

IK Idd

G.C. Was ik ook ooit

IK Maar ik volg de opleiding graduaat syndicaal werk in Brussel.

G.C. Heb ik ook gedaan super dat je dit doet

IK Btw thanks voor onze ACV collega's te contacteren, zijn hebben onze syndicale eisen op Nyrstar Balen grosso modo overgenomen.