Recht om gehoord te worden

Zowel linkse progressieve denkers, de rechtse conservatieve Vlaming,
als grijsgroene paarse paters van het ik-heb-geen-mening-centrum interpreteert en becommentarieerd de feiten tot ze in zijn eigen kleingeestige denkwereld past. Los van het onderwerp van de vele betogingen dit weekend in Brussel, Antwerpen, Gent en Erps Kwerps, mijn persoonlijke visie hierop doet er niet meer toe. Maar toch zit ik sinds enkele uren met een knagend gevoel vanbinnen.

Dat wij in België in een parlementaire schijndemocratie leven daar had ik me reeds meerdere jaren bij neergelegd, maar ik troostte me met de gedachte dat de oervorm van democratie nl. straatprotest dat onze schijnheilige democratische politici kon beroeren zodat ze hun beleid toch enigszins aanpaste naargelang de grootorde van misnoegde op de straat, al was het maar om te voorkomen dat de ruiten van hun luchtkastelen niet werden ingegooid.

Zal beginnen met de traditionele leuze van de conservatieve Vlaming nl
“waar onze voorouders voor hebben gevochten”

Als onze voorouders nu voor één groot ding hebben gevochten dan is het wel op het recht op vrije meningsuiting, het verenigingsrecht en het recht op betogen
dit samengebald noemt men democratie. Wat later dachten onze voorvaders en moeders dat stemrecht democratie was, helaas pindakaas, politici die zich daadwerkelijk met de verzuchtingen van het volk bezighoud kun je de laatste 100 op een corona bierkaartje schrijven, je zal nog plaats over hebben om je lauwe pint bier te plaatsen.

Er is geen hond die erover nadenkt dat wij Belgen anno 2020 nog gedicteerd worden door een ondemocratisch samen geharkte noodregering met zero nada nul aan legitiem mandaat, toch vaardigt ze al maanden wetten en decreten uit, we lopen nog net niet als legomannetjes in de pas en worden nog net niet neergeknald door het repressieapparaat bij uitstek.

Maar waar ik mij het meest zorgen over maak niet alles wat ik hierboven beschrijf maar wel dat we als angsthazen door het leven moeten gaan omdat de heilige gralen der samenleving in ware KGB stijl overal op de loer ligt om elke burger die maar een cm afwijkt van de corona hou afstandstikkers genadeloos neer te sabelen.

Maar dat onze aller belangrijkste recht genadeloos met de voeten word getreden en dat iedereen de andere kant opkijkt maakt me dermate woedend dat ik er maar een column over schrijf